Spanje \ Bodegas Mureda \ Amphorum Tinto

De biologische Tempranillo druiven zijn net als de witte varianten afkomstig van jonge wijnstokken. De kleur is intens, dieprood en de royale geur is verfijnd met tonen van zongerijpt fruit en een vleugje mineralen. De smaak is rijk en rond met een goede structuur en een goede afdronk. Perfecte tapaswijn, ook goed bij vleesgerechten, pasta’s en stoofgerechten.

WijnhuisBodega Mureda
Land + streekSpanje, Valdepeñas
DruifTempranillo
WijnclassificatieBiologisch
SmaaktypeKrachtig en complex
Wijn & spijs adviesKaas, barbecue, tapas en stoofgerechten
PrijsklasseLaag
Wijnjaar2016
Wijnsoortrood
Aanbevelingen & medaillesBeoordeling Perswijn: Amphorum, VdlT de Castilla, Organic, 2014 13.5 pntfruitig en open, kersen en viooltjes, rozen, sappige smaak, confiture, warm en zwoel, maar heeft ook lengte, door wat tannine in de afdronk.
EAN fles8437008496603
EAN doos18437008496594

Bodegas Mureda ontleent zijn naam aan het Moorse kasteel La Casa Mureda gelegen in het vroegere Koninkrijk van Granada. Veel huizen en namen in de hele regio hebben een grote Moorse invloed. Tegenwoordig richt men zich bij Bodegas Mureda op wijn en olijfolie. Valdepeñas is een van de meest productieve wijngebieden van Spanje. Bodegas Mureda heeft ruim 10.000 hectare wijnbouw, waarvan 1.000 hectare biologische wijngaarden, gelegen op ruim 900 meter boven de zeespiegel. Sommige gebouwen op de wijngaarden zijn meer dan 500 jaar oud en zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Mureda werkt met een groot respect voor de natuur en bezit de grootste oppervlakte aan biologische wijngaarden in Spanje. De hele organisatie werkt vanuit een duurzame & milieuvriendelijke gedachte.