Spanje \ Utiel-Requena \ Bodegas Nodus

Bodegas Nodus is geboren uit de passie voor en de kunst van het maken van geweldige wijnen. Een droom met slechts één doel; kwaliteit. Deze filosofie is gebaseerd op samenwerking van mens en natuur, beginnend bij de juiste combinatie tussen druif en bodem. De beste druiven voor deze regio zijn onder andere Bobal en Chardonnay. El Renegado behoort tot de beste gebieden in D.O. Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 600 tot 900 meter boven zeeniveau waardoor de ideale omgeving voor de groei van de druiven ontstaat.

Adolfo De Las Heras Marín kocht dit wijnhuis in 1985. 80% van de wijngaarden bestond destijds uit 40-jaar oude Bobal stokken. Adolfo was een pionier wat betreft de introductie van andere druivenrassen zoals Merlot en Cabernet. Zijn zoon Aldolfo De Las Heras Polo nam de bodega over eind jaren ’90. Hij zorgde voor een revolutie in de bodega waardoor Bodegas Nodus de reputatie heeft verkregen die het huis nu geniet; kleinschalige topkwaliteit voor een goede prijs.

Wijnweetje
Bodegas Nodus had als doel een wijn te ontwikkelen van 100% Bobal die een jonger publiek zou aanspreken. Ze startten een samenwerking met Barreira, een beroemde school voor design in Valencia. Een groep studenten werd uitgenodigd voor een bezoek aan de bodega met een compleet inzicht in de manier waarop Bodegas Nodus werkt en denkt. De studenten werden uitgedaagd om een etiket te ontwerpen naar aanleiding van hun ervaringen gedurende die dag. De winnaar werd En la Parra omdat dit label kleur, licht en vrolijkheid uitstraalt.