Spanje \ Bodegas Mureda \ Amphorum Blanco

De biologische Chardonnay en Sauvignon Blanc druiven zijn voornamelijk afkomstig van jonge wijnstokken en dit geeft de wijn een mooie lichtgouden kleur. De geur heeft een heerlijke frisheid met tonen van tropisch fruit, die ook in de smaak duidelijk te herkennen zijn. De afdronk is rond, frisdroog en goed uitgebalanceerd. Prachtig als apéritief, bij groene salade met gerookte kip en sinaasappel en vele visgerechten.

WijnhuisBodega Mureda
Land + streekSpanje, Valdepeñas
DruifChardonnay, Sauvignon Blanc
WijnclassificatieBiologisch
SmaaktypeFris en droog
WIJN & SPIJS adviesKaas, vis, oosters, salade, barbecue, schaal en schelpdieren
PrijsklasseLaag
Wijnjaar2016
Wijnsoortwit
Aanbevelingen & medaillesBeoordeling door Perswijn: Amphorum, VdlT de Castilla/blanco, Organic, 2014 13.5 pntacacia, ananas, exotisch, tropisch fruit, snoepjes, gemakke­lijk, fijne zuren, heel ongecompliceerd, aangenaam, toch mooi droog en lekker sappig.
EAN fles8437008496627
EAN doos18437008496617

Bodegas Mureda ontleent zijn naam aan het Moorse kasteel La Casa Mureda, gelegen in het vroegere koninkrijk van Granada. Veel huizen en namen in de hele regio vertonen een grote Moorse invloed. Tegenwoordig richt men zich bij Bodegas Mureda op wijn en olijfolie. Valdepeñas is een van de meest productieve wijngebieden van Spanje. Bodegas Mureda heeft ruim 10.000 hectare wijnbouw, waarvan 1.000 hectare biologische wijngaarden, gelegen op ruim 900 meter boven de zeespiegel. Sommige gebouwen op de wijngaarden zijn meer dan 500 jaar oud en zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Mureda werkt met een groot respect voor de natuur en bezit de grootste oppervlakte aan biologische wijngaarden in Spanje. De hele organisatie werkt vanuit een duurzame en milieuvriendelijke gedachte.