Frankrijk \ Les Celliers Jean d’Alibert \ Génération Zero Chardonnay

Aan deze Chardonnay is een klein vleugje viognier toegevoegd waardoor deze volle, maar stuivende wijn met tropische tonen en lange afdronk met typisch Zuid Franse kruidigheid echt een aanrader is bij Mediterrane gerechten en natuurlijk goed gezelschap.

WijnhuisLes Celliers Jean d’Alibert
Land + streekFrankrijk, Languedoc-Roussillon
Druif97% Chardonnay 3% Viognier
WijnclassificatieBiologisch, laag sulfiet
SmaaktypeFris en Fruitig
Wijn & spijs adviesMediterrane gerechten
PrijsklasseMidden, hoog
Wijnjaar2016
WijnsoortWit
Aanbevelingen & medailles
EAN fles3760172990376
EAN doos3760172990383

Generation 0 is een nieuwe Generatie wijnen waarvoor de wijnmaker Pierrick Harang is gevraagd om de eerste serie voor te maken. Deze wijnen zijn gemaakt met passie voor mens, natuur en gezondheid. De wijnen zijn biologisch of duurzaam met zo min mogelijk sulfieten en laag in restsuiker. Kwaliteit staat altijd voorop, de uiting van het terroir en de
altijd mooie intensiteit van de wijnen staan aan de basis.

Zijn familietraditie gaat terug tot de tijd waarin zijn overgrootvader wijnproducent was in Algerije. Na de onafhankelijkheid van Algerije gaven zijn grootouders alles op en zochten hun toevlucht in Frankrijk. Zijn vader vervolgde zijn carrière in de Champagne, waar hij keldermeester voor de hoogwaardige champagnehuizen was. Pierrick is opgegroeid met deze passie voor wijn, het is hem met de paplepel ingegoten. Na drie jaar van wetenschappelijke studies in Brest, werd Pierrick op het Training and Research Center in Oenology van Montpellier geaccepteerd waar hij na twee jaar al mocht afstuderen!