Frankrijk \ Les Celliers Jean d’Alibert \ Génération Zero Cabernet Sauvignon

Deze biologische Cabernet Sauvignon is vol van smaak en heeft intense smaaktonen van zwarte bes, braam en een beetje drop met een lange zwoele afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees,stevige kazen en gekruide gerechten.

WijnhuisLes Celliers Jean d’Alibert
Land + streekFrankrijk, Languedoc-Roussillon
Druif100% Cabernet Sauvignon
WijnclassificatieBiologisch, laag sulfiet
SmaaktypeVol en krachtig
Wijn & spijs adviesGegrild vlees, gekruide gerechten en stevige kazen
PrijsklasseMidden, hoog
Wijnjaar2016
WijnsoortRood
Aanbevelingen & medailles
EAN fles3760172990390
EAN doos3760172990406

Generation 0 is een nieuwe Generatie wijnen waarvoor de wijnmaker Pierrick Harang is gevraagd om de eerste serie voor te maken. Deze wijnen zijn gemaakt met passie voor mens, natuur en gezondheid. De wijnen zijn biologisch of duurzaam met zo min mogelijk sulfieten en laag in restsuiker. Kwaliteit staat altijd voorop, de uiting van het terroir en de

altijd mooie intensiteit van de wijnen staan aan de basis.

Zijn familietraditie gaat terug tot de tijd waarin zijn overgrootvader wijnproducent was in Algerije. Na de onafhankelijkheid van Algerije gaven zijn grootouders alles op en zochten hun toevlucht in Frankrijk. Zijn vader vervolgde zijn carrière in de Champagne, waar hij keldermeester voor de hoogwaardige champagnehuizen was. Pierrick is opgegroeid met deze passie voor wijn, het is hem met de paplepel ingegoten. Na drie jaar van wetenschappelijke studies in Brest, werd Pierrick op het Training and Research Center in Oenology van Montpellier geaccepteerd waar hij na twee jaar al mocht afstuderen!