Domaine de Marotte.  Provence, Frankrijk (Biologisch)

Op Domaine de Marotte, een bekend wijnhuis aan de voet van de Mont Ventoux, werken Daan en Elvira van Dijkman continu aan het maken van steeds betere wijnen. Tijdens een verblijf op dit schitterend gelegen domein zijn we ingewijd in de geheimen van de wijnen van Marotte. Er wordt op biologische grondslag geteeld en ook in de wijnbereiding wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. De ambitie van Daan en Elvira is groot, en dat proef je in de jaarlijkse evolutie van hun wijnen. Domaine de Marotte kan zich reeds een van de betere huizen uit de Appellation noemen, en de belangstelling voor de wijnen stijgt nog steeds. Dat uit zich onder andere in médailles en eervolle vermeldingen in de gerenommeerde wijngidsen.


De wijngaarden van Domaine de Marotte zijn gelegen in de Rhône-vallei op de zuidhellingen van de Mont-Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Het domaine ligt net buiten Carpentras in het hart van de Provence. Op Domaine de Marotte is van de 20 ha op dit moment ruim 15 ha beplant. Redelijk ongebruikelijk voor het gebied telen ze 8 verschillende rassen. De wijngaarden liggen aaneengesloten met centraal op de produktiegronden de bedrijfgebouwen waarin de wijn wordt gemaakt. Dit is een groot voordeel omdat zo de geoogste druiven snel voor de verwerking in de cave zijn. Domaine de Marotte teelt zo natuurlijk mogelijk. Omdat men gebruik maakt van mechanische onkruidbestrijding zijn de plantafstanden ruim. Ze hebben daardoor minder planten per ha en daardoor een kleinere opbrengst. Ze kiezen bewust voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

Wist u trouwens dat Domaine de Marotte de huiswijn levert van het Amstel Hotel in Amsterdam? Leest u hiervoor bijgaand artikel uit de Volkskrant.

Vinostoria assortiment:

Cuvée Veilles Vignes (rood)

Cuvée Eline (rood)

Cuvée Niels Rood (rood)

Cuvée Jules Rosé (rosé)
Cuvée Luc Blanc (wit)

Cuvée Viognier (wit)
Website:
Lees veel meer over Domaine de Marotte op hun eigen website, ook in het Nederlands !
www.marottevins.com

Links naar artikelen!!

Links naar Gite; naar boeken; ?