Zuid-Afrika \ Imbuko Winery \ Imbuko Wit AAP

Deze wijn is tot stand gekomen met Stichting Apenheul. Voor iedere fles wijn wordt €0,50 afgedragen aan de stichting voor natuurbehoud van gebieden waar bedreigde aapsoorten leven zodat ze in hun natuurlijke habitat kunnen leven om te overleven.

Deze intense frisse en sappige wijn met Fairtrade achtergrond heeft tonen van mango, abrikoos en limoen. Echt een bijzondere wijn met een bijzondere achtergrond.

WijnhuisImbuko Winery
Land + streekZuid Afrika, Wellington
DruifChenin blanc en Sauvignon blanc
WijnclassificatieFairtrade Max Havelaar en Verantwoorde landbouw
SmaaktypeFris en Fruitig
Wijn & spijs adviesStijlvol aperitief, ideaal bij kleine hapjes en uiteenlopende voorgerechten of kaas.
PrijsklasseMidden
Wijnjaar2016
WijnsoortWit
Aanbevelingen & medailles
EAN fles6009803218678
EAN doos6009803218685

Meer informatie over het Apenheul Natuurbehoudfonds en hun projecten vindt u op de website van de Apenheul.

Zuid-Afrika heeft de wereld getoond dat het rustig kan veranderen en uitdagingen aangaat in een nieuwe richting. De bedrijfsnaam Imbuko betekend in het Xhosa “bewondering voor … “. Wijnhuis Imbuko werkt volgens de officiële internationale Fairtrade standaarden. Als consument krijgt u de kans om minder bedeelde medemensen te helpen door te genieten van deze wijn die gemaakt is met extra toewijding en passie. Bij elke fles die door u wordt gekocht helpt u een kind of volwassene naar school te kunnen gaan of op zekerheid voor medische hulp. Daardoor maakt u een betere toekomst mogelijk voor meerdere generaties. Bij Imbuko gaan de opbrengsten naar de kinderopvang en de leerprogramma’s van zowel de werkers in de wijngaard (de wijnboeren) als hun kinderen.