Wijnproeverij van Vinostoria

Een wijnproeverij doet het altijd goed.

Zomerproeverij VinostoriaVoor kleine of grote gezelschappen, bij feesten en partijen, als relatiemarketingactiviteit, een lustrum of zo maar, omdat het leuk is. In de loop der jaren heb ik veelsoortige ervaringen opgedaan, ik vertel u er graag meer over.

Hoe ziet zo’n wijnproeverij er uit?
Informatief en erg gezellig zijn proeverijen vanaf 6 personen, waarbij we dan meestal zo’n 8 wijnen proeven, die we gezamenlijk bespreken. Deze wijnen worden op verzoek voorzien van passende hapjes!
Ook voor grotere groepen (tot wel 100 personen) geven we proeverijen. Meestal stellen we dan proeftafels op, die we bemannen en waarbij we toelichting geven op de wijnen.
Vaak maken we hierbij ook een prijsvraag in combinatie met een blindproeverijtje (van bijvoorbeeld 3 wijnen). Iedereen kan zijn kennis laten zien (…). Dit leidt altijd tot de nodige aangename discussies!

We hebben de afgelopen jaren allerlei verschillende wijnproeverijen georganiseerd. Voor particulieren, voor bedrijven en voor verenigingen.
Heeft u belangstelling voor een wijnproeverij? Mail naar info@vinostoria.nl of bel mij op 06-229 33 770. Ik bespreek het graag met u.

Een greep uit onze ervaringen

 • proeverij met klanten van een restaurant om nieuwe huiswijn te selecteren
 • in samenwerking met een traiteur/kookstudie als wijn-spijs proeverij
 • opening van een bedrijf
 • lustrumactiviteit van een  golfclub; van een automobielclub
 • verjaardagen (reeds bij zowel 30, 40 als 50-ste verjaardag!)
 • 25 en 40-jarig huwelijksfeest
 • bij een vernissage, opening van een tentoonstelling
 • bij een housewarming
 • als activititeit van een personeelsvereniging
 • na afloop van een brainstormdag van een management team
 • op een vakbeurs / congres voor een para-medisch bedrijf
 • bij een vrijgezellenpartij
 • zomaar met vrienden bij iemand thuis
 • als nieuwjaarsborrel bij een bedrijf
 • we hebben ook ervaring met wijnproeverijen in het Engels en in het Duits.

Meer weten
Als u meer wilt weten over onze wijnproeverijen en de mogelijkheden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Bel ons gerust op 06 – 229 33 770 of mail naar info@vinostoria.nl In overleg met u komen we altijd tot iets bijzonders!

 

Zes wijnen – zes spijzen – 24 docenten

Een warme zomeravond, lekkere wijnen en hapjes in goed gezelschap

Een warme zomeravond, lekkere wijnen en hapjes in goed gezelschap

Ziedaar de ingrediënten voor een geslaagde Wijn-spijsproeverij in Deventer op een warme zomeravond op een unieke locatie. Samen met chef-kok Hans Voogel (o.a. ex-Lauswolt) werden de docenten 6 unieke hapjes voorgeschoteld, begeleid door een bijpassende wijn.

Toppers waren o.a. ‘Zweedse Haring op Bruschetta’ met een droge Vernaccia di San Gimignano van Poderi del Paradiso. En gegrilde lamskoteletjes met groene asperges met een houtgelagerde Cabernet-Sauvignon/Merlot van Tenuta Vitalonga uit Umbria. Het dessert van Perzik gevulde Mascarpone&Bitterkoekjes in Amaretto met Moscato van Tenuta Mazzolino maakte het geheel helemaal af.

We genieten nog na van de enthousiaste reacties. Wilt u ook een wijn-spijsproeverij, neem gerust contact op!

Geslaagde Herfstproeverij van Vinostoria
Onze herfstproeverij vond plaats in restaurant Prince Heerlijk in Kerkdriel. Met schitterend uitzicht op de Maas werd serieus geproefd, en genoten van lekkere wijn-spijs combinaties. De reacties waren enthousiast, een plek om terug te komen. Graag bedanken we alle aanwezigen voor hun komst en enthousiasme.

Bijzondere wijn-spijs proeverij in Vughts tuinrestaurant
Eind mei organiseerde Vinostoria een wijn-spijsproeverij in samenwerking met tuinrestaurant ‘Cucina di Marina’. Een geslaagde middag, waarbij de gasten een 6-tal passende hapjes konden proeven, en bij elk hapje konden steeds twee verschillende wijnen worden geproefd. Gezien de reacties voor herhaling vatbaar.

Lustrumproeverij van Vinostoria succesvol!
Deze proeverij organiseerden we op de sfeervolle locatie van landgoed Broekbergen in Driebergen. De proeverij werd gehouden in de kapel van het voormalige klooster, en blijkens de enthousiaste reacties een prima plek om wijn te proeven! Een groot aantal wijnliefhebbers, trouwe én nieuwe relaties van Vinostoria wisten de weg naar Broekbergen te vinden. Graag bedanken we alle aanwezigen voor hun komst en enthousiasme.