Lucien Brand, Alsace (Frankrijk | Biologisch)

Het domein van Lucien Brand (tegenwoordig geleid door zoon Charles Brand) ligt in Ergersheim, in de noordelijke Elzas, ter hoogte van Strasbourg. De wijnen zijn karakteristiek droog en lenen zich daarom goed om bij gerechten (forel, asperges) te drinken. Lucien Brand et fils werken al sinds 2001 volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw en zijn voorzien van het Ecocert certificaat (overigens niet op het etiket). Goede referenties in Nederland zijn restaurant de Kas in Amsterdam en Seinpost in Den Haag. Vinostoria is er trots op nu

Charles Brand, de zoon van Lucien, is geboeid door de lokale historie. Uit opgravingen is gebleken dat de Romeinse legers hier al het beste terroir, namelijk de ‘Kefferberg,’ hadden ontdekt. Ter ere hiervan heeft hij zijn etiketten versierd met een jonge Bacchus. Het domein van slechts 8 hectare ligt in het noordelijkste deel van de Elzas ter hoogte van Straatsburg, rond het dorpje Ergersheim. De Kefferberg bevat veel mineralen en de enigszins klei houdende toplaag houdt het water goed vast; belangrijk in een gebied waar maar zeer weinig regen valt.

Een subtiele zuurgraad en een bescheiden alcoholgehalte zorgen ervoor dat deze wijnen licht verteerbaar, en culinair goed inpasbaar zijn.

Vinostoria voert drie wijnen van Lucien Brand: de smaakvolle en zuivere Pinot Blanc (van Vieilles Vignes), de rijke, minerale Riesling ‘Kefferberg’ en de weelderig complexe Pinot Gris ‘Kefferberg’.

Kijk ook eens op  www.domainebrand.fr