Vinostoria, wijn met een verhaal

Hoe het begon

Podere San GiorgioEen feest op het wijnkasteel Podere San Giorgio in de Oltrepó Pavese (50 km ten zuiden van Milaan, aan de andere kant van de Po in de heuvels), was voor mij, Bert Nollen, het begin van zijn passie voor goede wijn. Italiaanse wijn, van topkwaliteit, aldaar gemaakt en geschonken in een bijzondere ambiance: daar moest je ook in Nederland van kunnen genieten en anderen in kunnen laten delen! En zo geschiedde. Vrij kort daarop behaalde ik mijn wijncertificaat van het SVH en zodat ik mijn opgedane kennis kan benutten om nog meer van wijn te genieten en om ook bij anderen de interesse voor wijn te vergroten.

Mijn uitgesproken wens is om te bouwen aan een bijzonder assortiment wijnen, waarbij elke wijn zijn eigen verhaal heeft, waarbij ik de wijnmaker persoonlijk ken, met kwaliteit altijd als basis. Ook wil ik zoveel mogelijk vrienden, kennissen en relaties meenemen in ons enthousiasme en op aanvraag proeverijen organiseren. Ik zie het als een fantastische uitdaging om er, steeds samen met u, iets moois van te blijven maken!

Wijn met een verhaal

Een aaneenschakeling van mooie belevenissen en momenten, zo heb ik de afgelopen jaren ervaren. We hebben mooie avonturen beleefd in de verschillende wijngebieden die we hebben bezocht. Overal waar wijn gemaakt wordt is het leven goed, dat hebben we met genoegen geconstateerd. In de Elzas, de Champagne, de Provence, de Bourgogne. En natuurlijk ook in Itali! Piemonte, Toscana,  Lombardia, de Marche zijn ook echte streken waar je volop geniet als je er door de wijngebieden trekt. Gulle gastvrijheid, heerlijk eten & drinken en aantrekkelijke heuvellandschappen, we voelden ons als wijnreizigers vaak bevoorrecht.

Alle leveranciers ken ik persoonlijk, en iedere wijnboer heeft zijn eigen visie, historie en ambitie. Dat maakt dat de wijnen nog eens extra gaan leven, en zo een verhaal mee krijgen! En de vele afwisselende proeverijen in Nederland (en één keer zelfs in Chicago in the USA) geeft me voortdurend energie en inspiratie om met Vinostoria hele leuke dingen te doen. Ik ken nog steeds alle klanten, en mijn ambitie blijft om niet alleen de wijn te verkopen maar zeker ook het verhaal erachter!